BLOG FOR KENNEL BODILIUS

Hvad siger Dansk Kennel Klub om at købe hvalp med stambo...

Hvis du vil have en racehund, fordi du ønsker nogle bestemte egenskaber, et særligt temperament og et bestemt udseende, så vælg en hund med stambog fra DKK af mindst 6 gode grunde:

1) Hvis hvalpen ikke har en stambog, er det ofte fordi forældredyrene ikke har kunnet godkendes til avl pga. af sundhedsmæssige årsager.

2) Ved at beholde flest mulige hunde inde i den organiserede avl er man med til at forhindre, at racen risikerer at blive for indavlet.

3) Hvis man senere bliver bidt af en form for konkurrencesport med hunden (og det er der mange, som gør), så stilles der ofte krav om stambog.

4) Hvis man en dag får lyst til at få hvalpe – selv om man ikke lige forestiller sig det på købstidspunktet, så er det positivt for både racen og dig selv, at hvalpene kan stambogsføres.

5) Selve stambogen koster under 300 kr., men nogle sælgere gider eller kan ikke opfylde de kvalitetskrav, der stilles til forældredyrene. Det skal du ikke affinde dig med.

6) Når en DKK hvalp sælges, skal stambogen afleveres til køberen sammen med hvalpen, så man er helt sikker på, at hvalp og stambog ”passer sammen”. Så undgår man at komme i garnet hos bondefangere, som lover, at stambogen følger senere og satser på, at køberne er blevet så glade for hunden, at de ikke starter en handelssag, når det efterfølgende viser sig, at hvalpen slet ikke har nogen stambog!