BLOG FOR KENNEL BODILIUS

HVAD MED KØRESYGE?

Hvalpene kommer til at prøve at køre i bil ad flere omgange. De hyler nok lidt på udvejen, og falder så til ro en after en. På hjemvejen, efter at have leget et sted, høres nok ikke en lyd på vejen hjem, og de snorksover nok det meste af tiden. Et par af dem kan evt. være køresyge. Og det er helt almindeligt.

 

Køresyge hos hund opstår, da det ikke er normalt for vores hunde at blive transporteret rundt – det kræver gradvis tilvænning. Det bedste resultat opnås ved at starte på træningen mens hunden er hvalp.

 

Køresyge hos hund opstår fordi hunden udsættes for bevægelser, som hjernen ikke er vant til at bearbejde.  Balancecenteret i hjernen skal lære bevægelserne at kende, hvorved ubehaget som oftest vil aftage. Køresyge er mest udtalt hos hvalpe, og de fleste vokser heldigvis fra det.

 

Hvis hvalpen har en dårlig oplevelse under transport f.eks. pga. høje lyde eller pludselige opbremsninger, kan det også udløse køresyge, fordi hvalpen forbinder transporten med noget negativt og utrygt. Sørg for at berolige/trøste eller aflede hvalpen, men IKKE ynke den, så man evt. forstærker dens fornemmelse af, at dette er farligt.

 

Når I henter den lille hvalp, så vær ikke bekymret for, om den kan tåle den evt. lange køretur. Den sover nok det meste af tiden. Måske et lille stop for at tisse. Ellers sover den. Måske en hånd ved transportkassen, så falder den til ro.

Køresyge kan ofte forebygges ved, at hvalpen trænes til at være med i bilen, når den holder stille, og at den får positive oplevelser i bilen. I begyndelsen af ​​træningen er det bedst at køre meget korte strækninger. Efter et lille stykke tid kan bilturen afbrydes for pause og leg. Længden af ​​turene kan siden øges langsomt. Risikoen for at hunden kaster op reduceres, hvis fodring undgås i et par timer før afgang.