BLOG FOR KENNEL BODILIUS

VI FIK KLIPPET KLØR IGEN

Igen i går aftes fik vi klippet vores klør, der var blevet lidt lange.Vi blev klippet med en 3i1 klipper, for neglene er jo så små. Der er 5 negle på forbenene, heraf er 1 af dem ulvekloen, der er lidt mere krum. Alle 5 skal klippes. Og der er 4 negle på bagbenene.

Indtil videre kan hvalpen klippes med en 3i1 negleklipper, men efterhånden bliver den for lille, og så skal man klippe med den proffesionelle klipper. Se billedet nedenfor. Der er en indstillelig anordning på, der gør at man ikke kan tage for meget.

Hvalpen mærker ikke, du klipper - ligesom os selv, når vi klipper negle. Men den registrerer evt. på selve lyden og selve klippet/berøringen.

Men bare gør det, når den lige er faldet i søvn, så skal det nok gå. Og lige et fif: Lad hvalpen snuse til og se på 3i1 og den 'store' klipper, så de vender sig til det. Måske også klippe lidt i luften, så de kender lyden.

Herudover er det en super god ide, hvis I vænner den til at blive berørt og kærtegnet på poterne. De kan nemlig godt være kildne.

Det burde ikke være nødvendigt at gå til dyrlægen, hver gang klørerne skal klippes. Hvis hunden går meget på asfalt, så slides forpoternes klør mere - og hvis den graver meget. God fornøjelse